Середа, 24.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Психологічна служба Іванківського району

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 93
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

  

    19 березня 2021 року на базі Іванківського ЗДО №1 "Сонечко" відбувся міні-тренінг "Лабораторія оптиміста", який провела для педпрацівників закладу практичний психолог Прищепа Т.І. Під час міні-тренінгу педпрацівники ознайомились з сумною статистикою про випадки суїциду серед дітей та підлітків, дискутували щодо мотивів та причин такої поведінки, складали портрет сучасного підлітка та детально розглянули проблему небезпечних ігор в соціальних мережах. Після цього педагоги мали змогу ознайомитись та практично взяти участь у вправах та іграх, які спрямовані на оптимістичне сприйняття дійсності, підвищення самооцінки, формування ефективної взаємодії та підтримки, а саме: вправа-роздум "Я пишаюся собою", вправа "Особистий герб", вправа-тест "Моє друге я", тактильна гра "Пекар", вправа "Долонька друга", вправа-побажання "Оптимісти". На прикінці заходу учасники прослухали притчу "Я поруч" та отримали пам'ятку з рекомендаціями щодо попередження суїцидальної поведінки у дітей.

********************************

 

  З 15.03 по 19.03.2021 року на базі Іванківського ЗДО №1 "Сонечко" фахівцями  КЗ Іванківської селищної ради «Інклюзивно-ресурсний центр» була проведена комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дітей середніх та старших груп для відбору до логопедичної групи. Під час оцінювання були присутні батьки вихованців, які виявили бажання, щоб їх дитина в наступному навчальному році отримала корекційну логопедичну допомогу.

**********************************

 

    З 9.02. по 16.02. 2021 року в ОНЗ «Іванкіська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1»  соціальним педагогом Сорокіною О.М. та завучем з ВР Дещенко Н.І. були проведені заняття з елементами тренінгу  та показано відеофільм на тему «Безпека в інтернеті», в яких взяли участь учні 7-11 класів. Метою занять було ознайомити дітей з небезпеками, які існують в інтернеті та правилами, та як користуватися мережею.

*********************************

  

    09.02.2021 р. учні Кухарського НВО долучилися до відзначення Дня безпечного Інтернету 2021. Діти переглянули цікаві відео про безпеку в Інтернеті та "STOP_SEXтинг!", а також виготовили стенд, на якому розмістили корисну інформацію для користувачів Інтернетом.

**********************************

  

    Соціально-психологічною службою школи в Феневицькому НВО відбулася акція "16 днів проти насильства". В рамках цієї акції, були проведені наступні заходи: конкурс "Ми проти насильства", "Ми - проти СНІДу", перегляд фільму "Станція призначення - життя", "Рабство", "Волонтер - хто це?", інформаційний дайджест "Я - проти насильства!", різні заняття за елементами тренінгу "Що я знаю про СНІД", "Я маю право", "Скажемо - НІ насильству", а також кожним класом була виготовлена інформаційна міні-газета до заходів, які проходять в шістнадцятиденний період.

*******************************

 

    Соціально-психологічною службою школи в Термахівській ЗОШ І-ІІ ступенів, відбулася акція "16 днів проти насильства". в рамках цієї акції, були проведені наступні заходи: анкетування учнів "Виявлення насильства в школі та сім*ї", конкурс "Ми проти насильства", перегляд фільму "Станція призначення - життя", "Рабство", "Волонтер - хто це?", інформаційний дайджест "Я - проти насильства!", різноманітні заняття за елементами тренінгу "Що я знаю про СНІД", "Я маю право".

************************************

 

    З 7 грудня по 11 грудня 2020 року відбувся Тиждень права в усіх вікових групах дитячого садочка за планом вихователя-методиста Ющенко Г.А. В різноманітних цікавих формах роботи з використанням інтерактивних технологій педпрацівники ознайомлювали, розширювали та закріплювали знання дітей про їх права і обов’язки. Семінар-дистпут «Шляхи попередження булінгу», який підготувала і провела з педагогами практичний психолог Прищепа Т.І., став підсумком тижня «Я маю право». Виконуючи завдання, педагоги знаходили спільні рішення складних проблем, намітили шляхи педагогічного впливу на дітей із складнощами в поведінці з метою попередження булінгу.

**********************************************

 

    3 грудня ювенальний поліцейський Іванківського відділення поліції разом з соціальним педагогом провели для учнів 6-В класу ОНЗ «Іванківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» профілактичний захід «Життя без насилля» у рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства". Під час заходу поліцейська розповіла учням про поняття та види домашнього насильства, шляхи протидії насильства в сім'ї та відповідальність передбачену законодавством. Діти із захопленням переглянули відеоролики та власними силами зробили помаранчеві долоньки, які символізують світ, вільний від насилля. Дбаймо про майбутнє дітей разом та нагадуємо телефон Національної дитячої «гарячої» лінії 0 800 500 225 (безкоштовно з мобільного) та 116-111.
 

*************************************

 

    З метою привернення уваги учасників освітнбого процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у ОНЗ Прибірське НВО проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насильства». У рамках акції для учнів та вчителів психологічна служба закладу оформила інформаційний стенд «16 днів проти насильства». Класні керівники з учнями 1-11 класів  провели виховні бесіди: «Зупини насильство в твоєму оточенні. Не будь байдужим», «Мої права та обов’язки»,  «Любов – найкращий засіб спілкування», «Мій світ без насилля». Педагог-організатор Палієнко Н.М. провела круглий стіл з членами учнівського самоврядування «Будемо добрішими!». Практичний психолог Шихненко Т.В. та соціальний педагог Дурицький О.Р. провели  просвітницько-інформаційні заходи: тренінгові заняття «Ми проти насилля», «Насилля в сім’ї», індивідуальні профілактичні бесіди з учнями «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх за скоєння насильницьких дій», анкетування «Виявлення жорстокого поводження з дітьми». Проведені заходи спонукали до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей

*******************************************

 

    З 25 листопада по 10 грудня в навчальному закладі Кухарське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» проходила акція "16 днів проти насильства". Цьогоріч девіз кампанії «Розфарбуємо світ в помаранчевий колір: покоління рівності виступає проти зґвалтувань». Метою цієї кампанії  є  привернення уваги громадськості до проблем зумовленого насильства. Учні Кухарського НВО з великим задоволенням приєдналися до акції.  Виготовили стенд, а також діти виготовили квіти ромашки з правами дітей та батьків.

****************************************

 

    З 25 листопада по 10 грудня 2020 року в ОНЗ «Іванківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» було проведено акцію  «16 днів проти насильства». За планом роботи було створено інформаційний стенд «Скажи «Ні» насильству». Соціальним педагогом Сорокіною О.М. та практичним психологом Шихненко А.Ю. з учнями 8-А, 8-Б, 8-В та 10-Б класів були проведені заняття з елементами тренінгу «Мій улюблений світ – без насильства», «Щаслива сім’я – без насильства». Учні мали можливість переглянути відеоролики «Проти насильства в сім'ї », «Як боротися з булінгом». Соціально-психологічною службою школи були проведені тематичні години у 8-В та 9-Б класах з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом на тему «Цінність твого життя в твоїх руках». З метою розвитку навичок  безконфліктного спілкування, практичним психологом Шихненко А.Ю. для учнів 6-В класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Ми дружні діти». 

************************************

 

    Щороку  16 листопада ОНЗ Прибірське НВО під керівництвом практичного психолога Шихненко Т.В. та педагога-організатора Палієнко Н.М. святкує Міжнародній День Толерантності. У рамках  акції, з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою було проведено: інформаційну хвилинку  під назвою «Толерантність починається з мене», а також підготовлено стенд до даного заходу. Цікавою виявилася дискусія учнів 6 класу після перегляду відеоролика «Подарунок». Учні початкової ланки створили «Квітку Толерантності» на пелюстках  якості написали риси  людини, які допомагають їм спілкуватися  з іншими. Згодом дану  «Квітку Толерантності» було розміщено в холі закладу та всі могли полюбоватися нею. День пролетів швидко і, на жаль, ми мусили закінчити нашу акцію, але приємні враження від заходу залишаться надовго.

***********************************

 

   У рамках тижня правових знань заступником директора з ВР Дещенко Н.І., соціальним педагогом Сорокіною О.М. та практичним психологом Шихненко А.Ю. були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-етичних принципів, традицій. До заходів були залучені учні 5-9 класів. Для  учнів 5-В класу була організована зустріч з представником ювенальної превенції інспектором Хоменко Н.С., поспілкувавшись з якою, учні усвідомили, як уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і інтересів інших.

**********************************

    

  12 листопада, в Міжнародний день доброти, учні ОНЗ Прибірське НВО разом із класними керівниками активно приймали участь у акції «Доброта живе в тобі» та ділилися своїм теплом один з одним, бажали гарного настрою й веселого дня своїм ровесникам. На плакаті бажаючі могли  написати добрі слова, які  символізують тепло та доброту, висловити свою думку, що для них є доброта. Для учнів 1-4 класів психолог Шихненко Т.В. провела заняття з елементами тренінгу «Я поділюся с  тобою добротою». Під час заняття діти познайомилися  з поняттям «доброта» та «милосердя», сформували позитивні навички співіснування у колективі, виховали чуйне ставлення до людей.

******************************

 

    Булінг - це поширена проблема в сучасному українському суспільстві, і найгостріше воно постає в освітньому середовищі, де дитина проводить більшу частку свого повсякденного життя. Тому, практичний психолог Прибірського НВО Шихненко Т.В. у вересні 2020р. продовжила роботу над профілактикою та подоланням агресії серед учнів закладу. В рамках профілактичної роботи було проведено наступні заходи: анкетування учнів з метою виявлення проявів насильства, створення інформаційних куточків для учнів із переліком організацій, до яких можна звернутися у ситуації насилля та правопорушень, проведення зустрічей, круглих столів, диспутів, годин відкритих думок  на теми «Ми - за життя без насильства», «Права та обов'язки школярів» тощо.

************************************

 

    В рамках Всеукраїнського тижня протидії боулінгом психологічною службою Оливського НВО були проведені такі заходи: педагогічно-психологічний консиліум «Реагування та протидія булінгу» (для педагогів), створення та розповсюдження буклетів з новою та корисною інформацією (для класних керівників), конкурс малюнків «Стоп булінг!» (1-6 клас), заняття з елементами тренінгу «Що таке булінг?» (1-4 клас), «Стоп булінг» (6-7 клас), створення «Скриньки довіри», анонімне анкетування учнів 5-9 класів про випадки булінгу у школі, виготовлення брошури для батьків «Що робити, якщо твоя дитина стала жертвою булінгу».

*************************************

 

    Заступником по виховній роботі спільно з психологічною службою школи було проведено акцію до  Дня Позитиву ОНЗ Іванківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 «Колекція теплих слів». Бажаючі записували на ватмані слова чи вирази, від яких на душі ставало тепліше, слова, які змушували посміхнутися, навзаєм отримували солодкий сюрприз. Також провели гру «Позитивний провидець». Діти мали можливість дістати зі скриньки  передбачення і прочитавши його, отримували гарні емоції. Потім була проведена солодка акція «Шматочок хорошого настрою». Учням було запропоновано солодощі разом з побажаннями гарного настрою.

*************************************

   11 вересня 2020 р. соціальний педагог Прибірського НВО Дурицький О.Р. разом з учнями початкових класів провів флешмоб "Радіємо разом". Спочатку учні під час бесіди на свіжому повітрі поділилися тими явищами та подіями, які викликають в них радість та посмішку. Потім всі разом, дотримуючись вимог карантину, учні сформували великий смайл з посмішкою, щоб передати свій хороший настрій учням старших класів.  

*************************************

 

      В Розважівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувся традиційний «День Позитиву». З метою швидкої адаптації учнів до початку навчального року та формування антисуїцидальних бар’єрів протягом дня була проведена акція, девізом якої стали слова «Дивлюсь на життя з позитивом!». Акція розпочалася серед учителів обміном  побажаннями «Зарядись позитивом!». Учні  школи створили «Кошик теплих слів»: кожен бажаючий мав можливість обмінятися хорошими, щирими словами з іншими школярами. Учителів діти вітали веселими речівками, побажаннями. Найактивнішими були учні молодших класів. Вони разом з своїми  класоводами провели акцію «Позитивчик», учні малювали на асфальті смайлики, символи, які викликали в оточуючих позитивні емоції. Протягом усього дня у школі було заборонено сумувати. Багато щирих посмішок та хороших побажань звучало у цей день в школі, тому з упевненістю можна сказати «Життя прекрасне!».

************************************

 

    10 вересня до Всесвітнього дня запобігання суїциду з метою профілактики суїцидального ризику в шкільному середовищі  психологічною службою Прибірського НВО із залученням  класних керівників проведено наступні заходи: години психолога «Життя прекрасне» (цикл занять, присвячених життєвим цінностям); акції: «День позитиву». У рамках акцї було проведено  диспути для старшокласників «Від протистояння до розуміння!», спільні з учителями історії, літератури, образотворчого мистецтва, бесіди, твори-роздуми на основі літературних творів та історичних подій, виставки малюнків.

**********************************

 

    У рамках акції «День позитиву» в Сукачівському НВО психологом закладу Лич Н.В. було проведено заняття з елементами тренінгу «Країна моїх мрій», «Найцінніше у моєму житті», «Життя людини - найвища цінність». Діти із задоволенням переглянули цікаві відеоролики , брали участь у різних вправах. Позитив – це доброзичливість, позитивне світосприйняття і радісний спосіб життя. Бути щасливим – це мистецтво!

**************************


 

      10 вересня 2020 року в ЗДО №1 "Сонечко" проводився День Позитиву. З самого ранку на дітей в групах чекали приємні сюрпризи, які приготували вихователі: «Таночок маленьких каченят», гра «Компліменти», аплікація «Подарунок другу», веселий колаж «День Позитиву». Діти із захопленням гралися, танцювали, слухали музику, піднімаючи собі та іншим настрій. А практичний психолог Прищепа Т.І.  провела для педагогів закладу семінар з елементами тренінгу «Позитив навколо», в ході якого учасники виконували руханки, мотиваційну вправу «20 якостей зі знаком «+», гралися в гру «Позитив навколо» та «Скринька побажань», слухали притчу та переглядали веселі відеоролики. Всі учасники отримали пам’ятку від психолога «Як стати свідомим оптимістом» та позитивні емоції.

*********************************

   Зважаючи на умови адаптаційного карантину, психологічна служба Іванківського району тримала постійний зв'язок дистанційно, вчасно отримуючи потрібну інформацію та методичну допомогу. Всі працівники брали активну участь в обговоренні та вирішенні різноманітних питань. Ось і початок нового навчального року розпочався з дистанційної наради, в ході якої були вирішені нагальні питання та окреслені пріоритетні напрямки роботи психологічної служби, враховуючи методичні рекомендації МОН України. Особлива увага була приділена роботі працівників в умовах дистанційного навчання,  інклюзії та плануванню заходів протидії булінгу в освітніх закладах району.

 Бажаємо в новому навчальному році позитиву, натхнення та плідної роботи! 

Архів новин (2019-2020)

Вхід на сайт
Корисні посилання
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930